Meierijstad Energie

18-06-2024
0 reacties

Meierijstad Energie (ME) produceert groene energie voor lokale levering (local for local), doet aan voorlichting over energiebesparing en toepassing van energiebesparende technieken via diverse media en bijeenkomsten.

Daarnaast stimuleert ME samenwerking op straatniveau tussen burgers onderling om inzicht te krijgen in hun energieverbruik en de mogelijkheden om te besparen (buren leren van buren).


Voor duurzamere energie in Meierijstad
We zijn een coöperatie ván en vóór de inwoners van Meierijstad. We hebben heel wat te bieden, maar nog niet iedereen is goed met ons bekend. Meierijstad Energie is vooral bekend om zijn kleinschalige projecten voor energie-opwek. Maar we sturen ook aan op participatie in lokale grootschalige zonne- en windprojecten voor de inwoners van Meierijstad. Voor de levering van gegarandeerd duurzame energie werken we met meer dan 80 andere energiecoöperaties samen met om-nieuwe energie.

Coaches en Beppers
Voor gratis adviezen voor energiebesparing hebben we de energiecoaches. En dan zijn er nog de Beppers. Kleine groepjes bewoners die gezamenlijk werken aan energiebesparing. We maken ook korte filmpjes samen met inwoners die laten zien wat ze gedaan hebben en hoeveel ze besparen. En we organiseren informatieve bijeenkomsten over allerlei energiezaken. 

Afbeeldingen

Energie

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen