Vereniging EreBloem

18-06-2024
0 reacties

De buurtvereniging heeft als doel de bewoners dichter bij elkaar to brengen en een ieder gelegenheid te geven om contacten te leggen in een gemoedelijke en gezellige sfeer in een duurzame, groene omgeving, en het verrichten van al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.

De buurtvereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door op vrijwillige basis een pluktuin te onderhouden, te bewerken, te beplanten, te oogsten en al wat hiermee verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.


Een snippergroene start
Het idee van een pluktuin op een stukje snippergroen werd gepresenteerd op de burendag van 2020 . Hierop werd positief gereageerd door de buurt en werd vervolgens een draagvlak gecreĆ«erd. Na verschillende gesprekken met de gemeente, kwam de tip om ons in te schrijven voor Kern met Pit en na deze nominatie zijn wij aan de planfase begonnen. In begin 2021 zochten wij naar financiering middels crowdfunding en op 1 april 2021 werd via GroendoetNieuwegein goed een buitenbalie in ontvangst genomen. Met allemaal zaden voor onze moestuin konden wij de buurt voorgezaaid om tijdens NLdoet te planten in de tuin. 

Erebloem tot bloei
Na het onkruidvrij maken en en het planten van de struiken en bomen werden de contouren zichtbaar. 12 mei 2021 is onze buurtvereniging Erebloem opgericht. Wij gaan van burgerinitiatief verder als buurtvereniging Erebloem. Tijdens Burendag 2021 is de pluktuin officieel geopend door Wethouder Marieke Schouten. Hiermee is ons Kern met Pit project binnen 1 jaar gerealiseerd tot iets waar we super trots op zijn! In dit jaar zijn we van buurtinitiatief naar buurtvereniging gegroeid. Tijdens de burendag zijn de eerste 20 leden lid geworden.

Afbeeldingen

Buurtvereniging Erebloem

Project Pluktuin Erebloem in 1 min

Multifunctioneel

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen