Submenu

Oratie Prof. dr. Tine De Moor

Begin

17-02-2023 om 16:00

Einde

17-02-2023 om 17:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Aula Erasmus Universiteit, Burgemeester Oudlaan 50, 3062 PA Rotterdam

Op 17 februari 2023 zal prof. dr. Tine De Moor, initiatiefneemster van CollectieveKracht, haar functie als hoogleraar Social Enterprises and Institutions for Collective Action aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit, publiekelijk aanvaarden met het houden van een toespraak getiteld: "Shakeholder society? Social enterprises, citizens and collective action in the community economy".*

Hoe gaan we om met de grote uitdagingen van onze huidige samenleving? We weten wat we moeten doen, discussiëren vaak over wie daarbij het voortouw moet nemen (overheden? Bedrijven? Consumenten?) en er zijn veel technologische innovaties die kunnen helpen, maar we schieten nog steeds tekort om onze economie regeneratiever te maken. Kan een focus op een economie gestuurd door de behoeften en collectieve actie van burgers ons vooruit helpen? Willen burgers betrokken worden en zo ja, wat gebeurt er nu al? Wat zijn de voordelen maar ook mogelijke negatieve effecten en valkuilen van het mogelijk maken van coöperatieve sociale ondernemingen? In "Shakeholder society?" kijkt Tine De Moor naar de mogelijkheden om de rollen van 'stakeholders' en 'shareholders' dichter bij elkaar te brengen.


Wij nodigen u van harte uit om dit bijzondere evenement bij te wonen! Klik hier voor meer informatie en registratie. En hier voor de officiële uitnodiging.

Voorafgaand aan de oratie vindt een symposium plaats in het Erasmus Paviljoen getiteld: 'From science to society: evidence-based lessons for (cooperative) social enterprises'. Het symposium wordt georganiseerd door onderzoeksgroep Social Enterprise & Institutions for Collective Action samen met CollectieveKracht. Daarbij spreken elf internationale wetenschappers over wat hun onderzoek specifiek betekent voor de samenleving, met name voor burgercollectieven, commons en coöperatieve sociale ondernemingen. Klik hier voor meer informatie over het symposium.

*De rede wordt uitgesproken in het Engels.

Klik hier voor de routebeschrijving van het Erasmus Paviljoen, waar het symposium plaatsvindt, naar de locatie van de oratie: de Aula.

Cookie-instellingen