Wat ons initiatief uniek maakt, is dat we een zorgzame buurt gaan realiseren voorzien van innovatieve hulpmiddelen en tegelijk zelfvoorzienend zijn. Binnen onze zorgzame buurt streven we naar een inclusieve omgeving waar iedereen zich welkom voelt. We organiseren sociale (groeps) dagactiviteiten, evenementen en ondersteunende sessies waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten, ervaringen kunnen delen en elkaar kunnen ondersteunen. We geloven dat gemeenschap en verbondenheid een positieve invloed hebben op het welzijn en de kwaliteit van leven van mensen met hersenletsel.
Gemeenschappelijke zorg voor elkaar
Daarnaast gaan we gemeenschappelijke en vrijwillige zorg voor elkaar stimuleren en ondersteunen. Door er voor een ander te kunnen en willen zijn vergroot dit de eigen regie en zingeving. Door gemeenschappelijk 'niet medische zorgtaken' in te vullen zijn we ook minder afhankelijk van zorgaanbieders en is het mogelijk om zorg te bieden op het gewenste moment op de gewenste wijze. We werken ook samen met lokale gezondheids- en welzijnsorganisaties om de nodige gespecialiseerde medische en therapeutische ondersteuning te bieden aan onze bewoners met niet aangeboren hersenletsel (NAH).
Onze zorgzame buurt is gebaseerd op de principes van autonomie, zelfredzaamheid en gemeenschap. Door NAH, voor NAH. We streven ernaar om een omgeving te creëren waarin mensen met NAH hun eigen keuzes kunnen maken, onafhankelijk kunnen zijn en tegelijkertijd de steun en verbondenheid van de gemeenschap kunnen ervaren.