Vrouwencentrum Noordoostpolder

21-06-2023
0 reacties

Jarenlang leefde de wens voor een eigen ontmoetingsplek bij vrouwen. In 2007 werd Vrouwencentrum Noordoostpolder officieel opgericht en actief. Na een paar rondzwervende jaren doet ze dat sinds juli 2011 op een prachtige eigen locatie dankzij en naast Woningbouwvereniging Mercatus in Emmeloord.

Vrouwencentrum NOP is een ontmoetingsplek voor álle vrouwen in Noordoostpolder.
Het is een veilige en toegankelijk plek waar vrouwen zichzelf kunnen zijn en waar zij zich, uitgaande van eigen kracht, kunnen ontplooien en hun talenten kunnen ontwikkelen. Er is een gevoel van saamhorigheid. Ze versterken elkaar en bouwen samen aan integratie en participatie. Er is respect voor elkaar, voor elkaars eigenheid. Samenwerken, met als uitgangspunt diversiteit en gelijkwaardigheid, is de pijler onder het vrouwencentrum.

Wij zien een samenleving voor ons waar vrouwen inzicht hebben in hun kwaliteiten, deze ten volle kunnen benutten en gebruiken om volwaardig en gelijkwaardig mee te doen, te participeren. We willen dat bereiken door onze kernwaarden uit te dragen en onze missie uit te voeren met veelzijdige activiteiten, waarbij we ook de samenwerking met andere organisaties en instellingen verder verdiepen. We zien voor ons dat we de organisatie verder ontwikkelen, meer profileren en professionaliseren.

Afbeeldingen

Sociaal welzijn

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen