Zorgcoöperatie Rooi

21-06-2023
0 reacties

De Zorg Coöperatie Rooi ( ZCR ) is een vereniging van leden, waarvan (actieve) leden het als hun taak zien u te ondersteunen om zorgvraag en zorgaanbod bij elkaar te brengen. Zij bieden hulp bij het vinden van antwoorden op uw ( zorg) vragen en ondersteunen bij het maken van uw keuze.

ZCR biedt ondersteuning bij het vinden van de meest passende zorg, maar levert zelf geen zorg. ZCR informeert, adviseert, bemiddelt en ondersteunt bij al je vragen over zorg. De zorgvragen zijn zeer divers: zorg voor een dementerende partner/ouder, huishoudelijke hulp, taxivervoer, zorg na een ziekenhuisopname, nachthulp voor een terminale partner/ouder en vragen over mogelijke zorg in de toekomst.

ZCR is een coöperatie. De leden zorgen niet alleen voor elkaar op het gebied van zorg, maar ook op het gebied van welzijn. Via korte lijnen kunnen onze leden contact met elkaar leggen, helpen zij elkaar waar nodig en organiseren zij activiteiten om elkaar beter te leren kennen en het leven gezellig en waardevol te maken. Zo bouwen zij een groot netwerk op en wordt het gemakkelijker om acute, kortdurende hulp te vragen of samen leuke dingen te doen.

ZCR organiseert regelmatig interessante themabijeenkomsten en lezingen. Uitgangspunt voor veel van deze activiteiten is de theorie van Positieve Gezondheid (dit is een benadering binnen de gezondheidszorg die niet de ziekte, maar een betekenisvol leven van mensen centraal stelt; de nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of de ziekte zelf).

Zorg Coöperatie Rooi  is bedoeld voor alle Rooise mensen, die de regie van hun leven in eigen hand willen houden. Onze leden zijn 55-plussers en jonge mantelzorgers. Vroeg of laat krijgt (bijna) iedereen met zorg te maken. En als het niet voor jezelf is dan is het misschien wel voor je partner of voor een van je ouders. Het is fijn als er mensen zijn die met jou zorgen voor de juiste zorg op de juiste tijd.

Afbeeldingen

Zorg

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen