Herenboeren De Langstraat

06-02-2024
0 reacties

Herenboeren De Langstraat is een coƶperatie waarbij de leden eigenaar, ondernemer, producent en consument van hun eigen boerderij zijn. De boerderij wordt gerund door een professionele boer en produceert groenten, fruit, eieren en voor wie wil ook af en toe vlees.

Herenboeren De Langstraat is een initiatief van een groep inwoners uit die regio. Ons zoekgebied voor de grond strekt zich uit rondom Waalwijk, Drunen, ruwweg tussen Vlijmen en Waspik, ten zuiden van de Bergsche Maas en ten noorden en westen van de Loonse en Drunense duinen. Ten noorden van De Moer, rondom Kaatsheuvel, en Sprang-Capelle inbegrepen.

Wij willen grip op ons eten, gezond eten, weten waar het vandaan komt en hoe het geproduceerd wordt. We willen erop kunnen vertrouwen dat ons eten eerlijk is geproduceerd, met respect voor de boer, de dieren en de natuur.

Daarom verkennen we de mogelijkheid om in het Hart van Brabant te komen tot een kleinschalig gemengd boerenbedrijf; een zogenoemde Herenboerderij. Want het is toch fantastisch als ons eten in onze eigen omgeving wordt geproduceerd? En wat is er leuker dan een boerderij te hebben waar je van eet?

Afbeeldingen

Herenboeren Nederland

Voedsel en natuur

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen