Delfshaven Coöperatie

07-03-2024
0 reacties

Delfshaven Coöperatie werkt aan de lange termijn waardeontwikkeling van de wijken in Rotterdam West en haar bewoners. Dit doet zij door een platform te zijn voor lokale initiatieven en deze te verbinden aan institutionele agenda's en ambities van lokale anker-organisaties.

Of het nou gaat om werk, geld of een netwerk. We willen dat álle bewoners van Delfshaven vooruitkomen en dat iedereen kan meedoen. De wijk is van jou, van ons. Een veerkrachtige wijk dat zijn wij. Delfshaven Coöperatie bestaat uit actieve bewoners die zich sterk maken samen met andere bewoners. We werken aan wijkontwikkeling samen met wijkpartners en de overheid. Daarbij delen we onze kennis en kunde, ontwikkelen projecten en beïnvloeden waar mogelijk het beleid.

Wij brengen betrokken bewoners en lokale initiatieven samen met ankerorganisaties die er belang bij hebben dat het goed gaat met de wijk (zoals gemeente en woningcorporatie). Door deze verbindingen tussen ’top-down’ en ‘bottom-up’ ontstaat échte samenwerking. Met de bewoners die actief zijn is Delfshaven Coöperatie vaak als lijm tussen de voegen van ontwikkelingen in de wijk. We sluiten aan bij de energie van anderen in de rol van aanjager, mede-mogelijkmaker, of kennisbrenger. Wij zetten graag een stip op de horizon en hebben daarbij de kracht op samen vooruit te denken. Om activiteiten in de wijk op elkaar af te stemmen, lokaal initiatief te ondersteunen en te bouwen aan sterke veerkrachtige netwerken van mensen en initiatieven.

Afbeeldingen

Multifunctioneel

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen