Alex Energie

05-04-2024
0 reacties

Een coöperatieve vereniging die bewoners uit alle wijken in Rotterdam Alexander helpt om samen te verduurzamen.

Wij vinden dat iedereen in Prins Alexander recht heeft op een duurzame woning in een duurzame omgeving. En wij vinden het belangrijk dat de voordelen daarvan ook aan ons, Rotterdammers, toekomen. Daarom helpen we jou met kleine en grote activiteiten om jouw huur- of koopwoning verder te verduurzamen.Hierbij werken we vaak samen met de gemeente Rotterdam en de Energiebank. Immers, ook energiearmoede heeft bij ons de aandacht die het verdient.

Wij willen het Rotterdamse gebied Prins Alexander verduurzamen en vinden dat bewoners daar zelf een belangrijke rol in hebben. Door samen te werken met elkaar kunnen we als bewoners meer dan als iedereen het op eigen houtje gaat doen. Daarmee worden we zelf ook mede-eigenaar van deze transitie waardoor we niet alleen mee-bepalen wat er gebeurt maar daar ook gezamenlijk van profiteren. Iedereen kan meedoen. Het maakt niet uit in wat voor huis je woont of hoeveel geld je hebt.

Alex Energie is een energiecoöperatie: een bewonersbedrijf en vereniging in één. De leden zijn de baas en besluiten gezamenlijk in de ledenvergadering. Het bestuur zorgt voor de dagelijkse uitvoeringstaken. Een deel van de leden is actief als vrijwilliger in ons team.

Afbeeldingen

Energie

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen