Afrikaanderwijkcoöperatie U.A.

10-04-2024
0 reacties

De coöperatie wil zeggenschap van de bewoners van de Afrikaanderwijk versterken, over hun toekomst, cultureel en economische kracht en hun fysieke en sociale leefomgeving, zodat iedereen in harmonie kan samenleven.

De coöperatie wil werkgelegenheid in en voor de wijk creëren door middel van zelforganisatie, ondernemerschap en het inbesteden van onderandere sociaal en fysiek onderhoud. Daartoe verkoopt de coöperatie producten en diensten, die zij op basis van een leden overeenkomst bij de leden inkoopt.

De Afrikaanderwijk Coöperatie maakt de kracht van Rotterdam Zuid zichtbaar door te investeren in betrokken bewoners en ondernemers. Zij stimuleren duurzame lokale productie, kennisuitwisseling, culturele ontwikkeling en ondernemerschap op basis van een gedeelde verantwoordelijkheid en participatie.

De Afrikaanderwijk Coöperatie levert diensten op het gebied van catering, schoonmaak, vervoer, textielproductie, beheer, kennis en cultuur. Het Gemaal, een karakteristieke locatie in het hart van de wijk, is de thuisbasis van de coöperatie en wordt beheerd en geprogrammeerd door de Afrikaanderwijk Coöperatie. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door bewoners van de Afrikaanderwijk.

Afbeeldingen

Multifunctioneel

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen