Wijk Werkcoöperatie

10-04-2024
0 reacties

De Wijk Werkcoöperatie gelooft in de kracht van het collectief in wijkontwikkeling en strijdt voor een sterkere en inclusieve wijkeconomie.

De Wijk Werkcoöperatie is gestart in de Afrikaanderwijk en organiseert en faciliteert lokale werkgelegenheid in coöperatief verband in Rotterdamse wijken die financieel kwetsbaar zijn. De coöperatie levert diensten op het gebied van catering, schoonmaak, vervoer, textielproductie, beheer en cultuur. De werkzaamheden worden uitgevoerd door bewoners van de Afrikaanderwijk. 

Meervoudige waardecreatie
Door werk in de wijk te laten uitvoeren door de wijk (in plaats van uitbesteden of aanbesteden), ontwikkelt een wijk van binnenuit en ontstaat een meervoudige waardecreatie. Zo daalt de werkloosheid en voelen mensen zich meer betrokken bij hun omgeving. Door dit werk coöperatief te organiseren kunnen meer mensen mee doen: samen staan we sterk en vullen we elkaar aan.

Ontwikkelen
Het doel is om werk te creëren voor buurtbewoners om mensen uit de bijstand te halen. Zodra buurtbewoners een uur of 23 per week werken, komen ze boven het bijstandsniveau. De coöperatie wil graag grotere klussen binnenhalen zodat de bewoners genoeg uren aangeboden kunnen krijgen. Bij de Wijk Werkcoöperatie wordt gewerkt met een 'Open Badges'-systeem. Mensen die nog geen afgeronde opleiding hebben en dus geen diploma, krijgen certificaten zodat ze kunnen laten zien welke vaardigheden ze hebben. 

Organisatiestructuur

Afbeeldingen

Multifunctioneel

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen