Bewonersvereniging Stampioendwarsstraten/werkgroep Straatjes Klimaatproof

26-04-2024
0 reacties

Een werkgroep van onze actieve bewonersvereniging die de buurt wil voorbereiden op klimaatverandering en de energietransitie.

De Stampioendwarsstraten zijn twee sociale en groene straatjes op de Kop van Zuid in Rotterdam. Op slechts 10 minuten fietsen van het centrum vind je deze twee autovrije straten die door de bewoners zelf worden onderhouden.


De straten en woningen
De Stampioendwarsstraten bestaan uit 96 woningen in twee autovrije straatjes. De woningen zijn verdeeld in 48 eenkamerwoningen op de begane grond, en 48 bovenwoningen met zolderruimte. Eén woning is omgevormd tot een gezamenlijke fietsenstalling.

Samen wonen en samen doen
Wonen in de Stampioendwarsstraten is wonen dichtbij en met je buren, die je kunt tegenkomen op de gedeelde trap tussen de boven en zolderverdieping en in de straat. Het is open staan voor elkaar, samen de huizen en de tuinen in de straten onderhouden en mee genieten en organiseren van jaarlijkse activiteiten als groendagen, kerstborrel, algemene ledenvergaderingen en meer. De buren in de straten kiezen elkaar; als je hier wilt wonen stuur je je brief met uitgesproken interesse in een straat met gemeenschapszin in en wacht tot je wordt uitgenodigd voor een burenkiesprocedure.
 

 

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

Sociaal welzijn

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen