Coöperatie GOED

02-05-2024
0 reacties

Wij exploiteren duurzame opwekprojecten om met de opbrengsten maatschappelijke vraagstukken zoals armoede en kansenongelijkheid tegen te gaan.

Samen groene energie opwekken en de opbrengsten delen: daar staat coöperatie GOED voor. Ontdek hieronder onze missie, wat een energiecoöperatie is en hoe wij het anders doen.


Bijdragen aan een sociale samenleving en klimaatverandering tegengaan
De energieprijzen zijn historisch hoog. Hierdoor komen huishoudens en maatschappelijke organisaties, zoals sport- en cultuurverenigingen, in financiële problemen. Tegelijkertijd weet iedereen dat de energietransitie nodig is voor een duurzame samenleving. 

Met GOED pakken we beide problemen in één klap aan. De opbrengsten van onze groene-opwekprojecten door heel Nederland delen wij uit aan huishoudens en maatschappelijke organisaties die dat goed kunnen gebruiken.  Zo werken we aan een eerlijke, inclusieve energietransitie. We ontwikkelen als een ontwikkelaar, exploiteren als een coöperatie, en delen uit als een goed doel. GOEDe Vrienden ondersteunen deze missie met hun (gratis) lidmaatschap. Je wordt dus niet lid voor je eigen portemonnee, maar voor die van een ander! 

GOEDgeld
De opwekprojecten leveren geld op. De stroom die wordt opgewekt verkopen we aan de groenste energieleverancier(s). Daarnaast ontvangen we de SCE-subsidie. Daarmee betalen we alle kosten, en lossen we de energiefondsen af en betalen we hun rente. Onderaan de streep blijft dan een positief resultaat over. Dat is dus GOEDgeld! Van elk opwekproject kunnen we inschatten hoeveel het elk jaar gaat opleveren en dus hoe vaak we GOEDgeld kunnen uitdelen. Uitgezonderd van een kleine noodzakelijke reservering voor een tegenvallend opwekjaar, geven we alle opbrengsten weg.

De huishoudens die het GOEDgeld ontvangen, zoeken we niet zelf uit. We werken daarvoor samen met organisaties die beter zicht hebben op wie het GOEDgeld het hardste nodig hebben. En natuurlijk het liefst zo dicht mogelijk in de buurt van het opwekproject.

Afbeeldingen

Energie

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen