Submenu

Het PlattelandsParlement (Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen)

Begin

14-05-2022 om 09:30

Einde

14-05-2022 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Trefkoele+,Ruigedornstraat 108 in Dalfsen

De Landelijke Vereniging voor Kleine Kernen (LVKK), lid van het Netwerklab, organiseert samen met de Provincie Overijssel het 'PlattelandsParlement' op zaterdag 14 mei in Dalfsen. Het is dé plek waar actieve bewoners in contact komen met anderen, ideeën opdoen en zich laten inspireren.

UITNODIGING PLATTELANDSPARLEMENT

We hebben veel te laten zien en te bepraten, want het platteland verandert nog sneller dan de stad. Actieve bewoners verenigen zich om kansen en uitdagingen op het platteland samen vorm te geven. Het platteland kiest positie!

Leidy van der Aalst-Wolken, voorzitter van de Landelijke Vereniging Kleine Kernen (LVKK) en Roy de Witte, gedeputeerde Leefbaar Platteland van de provincie Overijssel nodigen u van harte uit voor het landelijke PlattelandsParlement op zaterdag 14 mei in Dalfsen.

Op dit PlattelandsParlement ontmoeten denkers en doeners elkaar. Het is dé plek waar actieve bewoners in contact komen met anderen, ideeën opdoen en zich laten inspireren door nieuwe werkwijzen. Graag gaan de lokale initiatiefnemers in gesprek met landelijke en lokale politici en bestuurders, met u dus!

Laat u inspireren over deze actuele plattelandsthema’s:

  • Wonen op het platteland: veel ruimte, weinig plek | Jos Ebbers, lid van het Algemeen Bestuur van NVM
  • Ontmoetingsplekken: accommodaties & voorzieningen dorpsbreed onder de loep | Marije van den Berg denkt hardop na over wat er nodig is om ontmoetingsplekken te bekijken met de ‘meerwaardebril’ in plaats van met die vanmarktwaarde.
  • Lokale kracht & noaberschap: het verschil maken doe je zo! | met de bekende documentairemaker Geertjan Lassche over Noaberschap, het TOPFIT Citizenlab (een samenwerking tussen onderzoekers en burgers) en wetenschapper Gert-Jan Hospers over de toekomstkracht van het platteland.
  • Duurzame dorpen delen: samen voor klimaat, gezond voedsel en biodiversiteit| met Luc Jehee, expert op het gebied van klimaatadaptatie.

Verder: ontmoet 10 succesvolle koploper-initiatieven binnen deze thema’s en ga het gesprek aan met meer dan 300 actieve plattelandsbewoners uit heel Nederland. Ook reiken we deze dag de Dorpsvernieuwingsprijs 2021 uit en vieren we het 45-jarig bestaan van de LVKK.

De energietransitie, de bouw van voldoende woningen, veranderingen in de landbouw, kwetsbare natuur en voldoende voorzieningen. Allemaal onderwerpen die hoog op de politieke agenda staan. Bewoners en ondernemers van het platteland inspireren u graag met hun lokale kracht! Zo bepalen we samen positie!

Landelijke PlattelandsParlement

  • Zaterdag 14 mei van 09.30 tot 16.30 uur
  • Locatie: Trefkoele+, Ruigedoornstraat 108 in Dalfsen
  • Dagvoorzitter: Sander Schimmelpennick
  • Alle informatie over het programma en aanmelden is te vinden op: www.plattelandsparlement.nl 
Cookie-instellingen