Submenu

Co-creatie tussen burgerinitiatief en gemeente: Wat valt er nog te winnen? (Groene Brein)

Begin

11-10-2022 om 14:00

Einde

11-10-2022 om 17:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Ben je geïnteresseerd in de samenwerking tussen burgerinitiatief en overheid? Geloof jij in de maatschappelijke waarde van burgerinitiatieven en ben je benieuwd hoe lokale samenwerking beter kan? Kom dan op 11 oktober naar dit evenement!

Vernieuwend Samenwerken

Het onderzoek ‘Vernieuwend Samenwerken’ maakt inzichtelijk dat burgerinitiatieven een bondgenoot zijn voor de overheid in het aanpakken van maatschappelijke problemen. Ook biedt het onderzoek perspectief op samenwerkingsvormen die het vermogen van burgerinitiatieven om maatschappelijke waarde te realiseren het beste benutten. 

Voor dit onderzoek is de maatschappelijke waarde van burgerinitiatieven gemeten aan de hand het MAEX-model. Daarnaast is de invloed van de wijze van samenwerken tussen burgerinitiatief en lokale overheid inzichtelijk gemaakt . Aan de hand van gesprekken met 15 burgerinitiatieven en betrokken ambtenaren zijn verschillende factoren onderzocht die de kwaliteit van die samenwerking beïnvloeden. 

Programma

Tijdens dit eindevent op 11 oktober komen de projectgroep, betrokken burgerinitiatieven en besluitvormers en andere betrokken partijen bij elkaar. Ook als je niet bij het praktijkonderzoek betrokken bent geweest maar wel geïnteresseerd bent in lokale samenwerking, ben je van harte welkom! De onderzoekers presenteren hun bevindingen, er zijn inspirerende sprekers en we gaan met elkaar kennis en ervaringen uitwisselen. We zullen gezamenlijk vaststellen dat burgerinitiatieven en wijkbedrijven een rol en waarden vertegenwoordigen die van belang zijn in duurzame (circulaire) transities en we verkrijgen meer inzicht in hoe samenwerkingen tussen burgerinitiatieven en besluitvormers nu verloopt en hoe dit beter kan.

Meer informatie en aanmelden: https://www.eventbrite.nl/e/tickets-co-creatie-tussen-burgerinitiatief-en-gemeente-wat-valt-er-nog-te-winnen-388459592097

Cookie-instellingen