Submenu

Boekpresentatie - Together: ruimte voor collectief wonen

Begin

24-10-2023 om 20:00

Einde

24-10-2023 om 22:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Kom ook op 24 oktober naar de boekpresentatie van Together: Ruimte voor collectief wonen. Tijdens de boekpresentatie lichten de auteurs, Darinka Czischke, Marije Peute en Sara Brysch, toe waarom collectief wonen weer opleeft en welke middelen deze woonvorm mogelijk maken.

Collectief wonen is aan een opmars bezig in Nederland. Te midden van een ongekende wooncrisis gaan steeds meer mensen over tot collectieve zelforganisatie, zodat ze zelf kunnen voorzien in huisvesting die gemeenschapsgericht, duurzaam en betaalbaar is. Tijdens dit evenement wordt samen met experts uit de Nederlandse woonsector en pleitbezorgers van collectief wonen gesproken over de toekomst van collectief wonen. Wie kan het voortouw nemen in de co-creatie van woningen? Welke geslaagde projecten zijn er al? En wat kan Nederland leren van andere Europese voorbeelden?

Reserveer jouw gratis plek via de website van Pakhuis de Zwijger. 

Aanmelden

Het boek is een verzameling van essays, data en casestudies in Nederland en andere Europese landen, die voortbouwt op het kennisprogramma van Project Together! uit 2021. Het boek behandelt de volgende vragen: wat is de relevantie van collectief wonen, hoe kunnen we deze woonvormen realiseren, en wie kan met welke acties zorgen dat collectief wonen kan bijdragen aan duurzamere steden en regio‚Äôs? 

Pre-order 'Together: ruimte voor collectief wonen' op de website van nai010 >

Over de auteurs: 

Darinka Czischke - Associate Professor, Housing and Social Sustainability | TU Delft

Marije Peute - Qualitative researcher & Lecturer

Sara Brysch - Architect, PhD researcher and Co-founder of etscha studio

Cookie-instellingen