Submenu

Samenwerken met je gemeente

Begin

16-04-2024 om 19:30

Einde

16-04-2024 om 21:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

LSA Bewoners organiseert twee online leersessies (16 en 23 april) om je op weg te helpen in de samenwerking met je gemeente. Bij wie moet je zijn? En wanneer en met welk verhaal of welke vraag?

Elke gemeente heeft zijn eigen structuur en werkt volgens eigen afspraken. Toch zijn er ook veel overeenkomsten. De gemeenteraad neemt besluiten over uit te voeren beleid. De ambtenaren bereiden de voorstellen voor en het college van burgemeester en wethouders zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van het beleid dat de gemeenteraad heeft vastgesteld. Voor bewonersinitiatieven is het goed om op al deze niveaus een ingang te hebben en op de radar te staan.

In de eerste sessie op 16 april neemt Josine Stremmelaar van de Gemeente Zaanstad ons mee in hoe dit bij hen in elkaar steekt. Het formele, maar ook juist het praktische en de dilemma’s die zij en collega’s tegenkomen. Samen onderzoeken we strategieën om goed contact te maken. Ook zal Lisa de Blok, initiatiefnemer van De JoJo in Sassenheim, vertellen over haar ervaringen met hun samenwerking met de gemeente.

In de tweede sessie op 23 april bouwen we voort op de strategieën uit de eerste sessie. Welke haakjes heb je gevonden in je eigen gemeente en hoe kun je dat in de praktijk brengen?

Meld je aan

Cookie-instellingen