Submenu

Webinar - Sociale voedselgemeenschappen in de stad: hoe brengen we ze verder?

Begin

04-06-2024 om 10:30

Einde

04-06-2024 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De transitie naar een duurzaam voedselsysteem speelt op elk niveau in de samenleving. Ook actieve burgers in steden verenigen zich in voedselgemeenschappen om zo hun steentje bij te dragen. Benieuwd wat zij doen en hoe zij dat aanpakken? Kom naar het volgende voedselwebinar!

CollectieveKracht organiseert het vervolgwebinar over voedselgemeenschappen met dit keer een focus op voedselcollectieven in stedelijke gebieden.

Meld je aan voor het webinar

Wanneer je je hebt aangemeld, heb je een mail ontvangen van de Erasmus Universiteit Rotterdam waarmee je direct toegang krijgt tot het webinar. Ben je die kwijt of werkt de link niet? Dan kun je ook op deze manier deelnemen:

  1. Ga naar: https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-teams/join-a-meeting
  2. Vul bij Meeting ID het volgende in: 323 497 663 796
  3. En bij Passcode: ykeiBm

Tijdens dit webinar krijg je eerst een inhoudelijk uitleg van een onderzoeker over de diversiteit van sociale voedselgemeenschappen in de stad en hun positieve impact op bestaanszekerheid, armoede en voedseldemocratisering. Vervolgens gaan drie sprekers uit de praktijk met elkaar in gesprek rondom de kernvraag: hoe brengen we dit verder? Hoe kan de sociale waarde groeien en hoe creĆ«ren we meer ruimte voor deze voedselgemeenschappen? Deze sprekers zijn betrokken bij stedelijke initiatieven zoals Ons Eten Den Haag, Stadslandbouw Nederland en een sociale moestuin. 

We organiseren dit webinar in samenwerking met Participatietafel Voedseltransitie van DuurzaamDoor (RVO) en twee onderzoekers uit ons Sciencelab die ook betrokken zijn bij het NWA programma 'Transitie naar een duurzaam voedselsysteem'; Jan Hassink (WUR) en Bram van Helvoirt (HAS). 

Goed om te weten: 

Cookie-instellingen