Accelerator Hub Planetary Health

28-04-2022

De Accelerator Hub Planetary Health is een stichting van 12 personen betrokken bij elf platforms, gevormd door jonge zorgprofessionals (artsen, verpleegkundigen, wetenschappers en studenten).

De Accelerator Hub Planetary Health is een stichting van 12 personen betrokken bij elf platforms, gevormd door jonge zorgprofessionals (artsen, verpleegkundigen, wetenschappers en studenten) die met elkaar de visie delen dat zowel de post-COVID zorg in Nederland als onze maatschappij alleen toekomstbestendig kan worden wanneer het planetary health perspectief in haar haarvaten wordt geïntegreerd.  

Planetary health is internationaal state-of-the-art en een fundamenteel  perspectief dat gezondheid en zorg in onlosmakelijke samenhang ziet met ecologische, sociaal-economische en cultureel-systemische factoren. Wereldwijd heeft dit perspectief, mede door de COVID-19 pandemie en de jongste internationale klimaat discussies, razendsnel aan belang gewonnen. Als jonge professionals zijn wij als vereniging met deze nieuwe systeembenadering bezig in onze vrije tijd als aanvulling op ons dagelijkse werk. Praktisch houden wij ons onder andere bezig met agenderen van dit belang op politiek niveau en in de ‘board rooms’ van de zorgsector. 

Afbeeldingen

Zorg

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen