Wooncoöperatie Eureka!

30-06-2023

Wooncoöperatie Eureka! wil zich inzetten voor een wooncomplex van 100 woningen wat multigenerationeel, duurzaam, betaalbaar en zorgzaam is.

Wooncoöperatie Eureka! is een groep Amsterdammers van alle leeftijden die het heft in eigen hand heeft genomen in een dichtgeslibde woningmarkt. Wij zijn van mening dat iedereen recht heeft op een betaalbare woning. Daarom gaan wij ons eigen pand bouwen in de Kolenkitbuurt waarin onze visie verwezenlijkt kan worden. Wij willen niet meer anoniem wonen in een buurt waar buren elkaar niet groeten. Wij willen een (t)huis waar er altijd wel iemand is om koffie mee te drinken, een film mee te kijken of om boodschappen voor te doen als je ziek bent. Onze groep bestaat uit meer generaties, mensen van alle achtergronden, uit families met of zonder kinderen, alleenwonenden, samenwonenden, jongeren, jonge ouderen en oudere ouderen. Wij streven er naar dat Eureka! zoveel mogelijk een afspiegeling wordt van de stad waarin wij leven en we zijn nog steeds op zoek naar nieuwe leden om dit samen mee op te zetten.

Wij geloven in de meerwaarde van het leven in verbondenheid. Daarom komen er in ons pand gemeenschappelijke ruimtes om elkaar te ontmoeten en activiteiten te organiseren, zoals bijvoorbeeld een grote gezamenlijke woonkeuken. Ook zullen er op meerdere verdiepingen collectieve ruimtes zijn die op een diverse manier gebruikt kunnen worden. Daarnaast komen er praktische ruimtes zoals een klushok, een fietsenstalling, werkruimtes, logeerkamers en collectieve wasruimtes. In de plint van het gebouw komt ‘Het huis van de Wijk’, een buurthuis en ontmoetingsplek van de gemeente waar culturele en sociale evenementen gehouden gaan worden voor en door de buurt. Wij willen daar als wooncoöperatie een actieve bijdrage aan leveren om zo ook onderdeel te worden van de buurt.

Afbeeldingen

Wonen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen