De Beuk Wageningen

02-02-2024

De Beuk is een vereniging die een ecologisch buurtschap gaat creëren op de Dorschkamp. Deze vereniging bestaat uit vijf samenwerkende leefgemeenschappen. De samenwerking is de beste manier om in een woonontwikkeling de natuurlijke kwaliteit van het gebied te behouden, zowel tijdens als na de bouw.

Dit 5 ecologische gemeenschappen bestaan uit deelnemers en leden, bij voorkeur uit Wageningen. Zij willen werken aan de bevordering van de natuur en milieukwaliteit en integreren duurzaamheid in hun dagelijks leven. Het is een droom die veel mensen in Wageningen al lang koesteren. Het ecobuurtschap wordt een plek waar wonen, werken en zorgen voor elkaar geïntegreerd zijn.

Wageningen is een centrum van duurzaamheidsinnovatie. De Beuk denkt de locatie op de Dorschkamp de perfecte plek is om het buurtschap te creëren voor collectieve leefgemeenschappen, die wereldwijd aan populariteit winnen. In Wageningen gaat het om een tiny house gemeenschap, twee ecodorpen verenigingen, duurzame bewoners uit Wageningen en een ecologische  woongroep.

 

Afbeeldingen

Multifunctioneel

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen