Tuindorp Vreewijkcoöperatie

24-04-2024

De wijkcoöperatie heeft als missie om van Tuindorp Vreewijk een sterker en kapitaalkrachtiger gebied te maken met betrokken bewoners en ondernemers. De coöperatie biedt hiervoor een organisatiestructuur waarbij de opbrengsten en voordelen direct aan de wijk zelf toekomen.

De wijk
Vreewijk is een bijzondere wijk van Rotterdam. In het oorspronkelijke ontwerp is veel plek ingeruimd voor tuinen en openbaar groen. Een wijk met betrokken bewoners en een dorps karakter, terwijl je toch in de grote stad woont. Maar zoals een tuin onderhoud vraagt, heeft ook een tuindorp voortdurend onderhoud nodig om mee te groeien met de tijd. Om ervoor te zorgen dat het mooi blijft, slaan we de handen ineen. De Tuindorp Vreewijkcoöperatie is een nieuw initiatief dat zich inzet om al het moois te behouden. Tegelijkertijd bouwen we aan Tuindorp Vreewijk, voor nu en voor de toekomst.

De coöperatie
De Tuindorp Vreewijkcoöperatie maakt de kracht van de wijk zichtbaar door te investeren in betrokken bewoners, organisaties en ondernemers. Het bundelen van kracht, talent, budget en tijd zorgt ervoor dat de bewoners en ondernemers in het gebied een sterkere positie innemen en efficiëntter meer werk aan kunnen. De coöperatie richt zich op het behouden en vergroten van de waarden voor de wijk en is een combinatie van een netwerk van bestaande lokale organisaties en een lokaal werkbedrijf.

Aanpak
De coöperatie heeft een organisatiestructuur waarbij de opbrengsten en voordelen direct aan de wijk zelf toekomen. Het bundelen van kracht, talent, middelen en tijd zorgt ervoor dat de bewoners en ondernemers in het gebied een sterkere positie innemen en efficiënter meer werk aan kunnen.

 

 

Afbeeldingen

Multifunctioneel

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen