Financelab bijeenkomst

19-11-2021

Hoe kan het nieuwe kennisplatform CollectieveKracht burgercollectieven én financiers ondersteunen bij de aanpak van hun uitdagingen op het gebied van financiering? 

Op dinsdag 9 november vormde deze vraag de rode draad tijdens een digitale bijeenkomst van de projectgroep CollectieveKracht van het ICA-onderzoeksteam (met Tine De Moor, Max de Vriend, en Ton Duffhues) met een diverse groep financiers. Tine De Moor trapte de bijeenkomst af: wat is het CollectieveKracht-kennisplatform en waarom maken we een plek voor burgercollectieven? Nadat Max de Vriend de belangrijkste inzichten in de relatie tussen burgercollectieven en financiering uit het onderzoeksrapport Krachtiger als Collectief en zijn eigen onderzoek had samengevat, zetten we de discussie voort in twee break-out rooms. Welke (wetenschappelijke) vragen leven er bij financiers? Wat kan het platform voor hen betekenen? 

Wij danken alle aanwezigen voor hun deelname en hun waardevolle input! We gaan snel opnieuw samenzitten om de vervolgstappen te bespreken. 

Benieuwd naar het Krachtiger als Collectief (2020) onderzoeksrapport? Klik dan hier

Benieuwd naar wat onze onderzoeksgroep nog meer doet? Kijk dan op http://collective-action.info

Afbeeldingen

Cookie-instellingen