Sciencelab bijeenkomst

19-11-2021

Welke onderzoeksvragen met betrekking tot burgercollectieven leven er bij wetenschappers? En hoe kunnen we zorgen dat deze in verbinding staan met de dagelijkse praktijk van collectieven?

Woensdag 27 oktober zat de projectgroep CollectieveKracht van het ICA-onderzoeksteam (met Ton Duffhues, Damion Bunders en Max de Vriend) aan de digitale vergadertafel met een interdisciplinaire groep wetenschappers. Tine De Moor trapte de bijeenkomst af met een introductie: waarom maken we een plek voor burgercollectieven? Wat is het CollectieveKracht-kennisplatform welke rol speelt de wetenschappelijk onderbouwde zelfscan? In twee breakout-sessies gaven de vertegenwoordigers aan welke onderzoeksvragen ze graag via het platform willen onderzoeken. In de terugkoppeling werden deze naast de vragen gelegd die op maandag 25 oktober waren geformuleerd door een mooie afvaardiging van netwerk- en koepelorganisaties met betrekking tot burgercollectieven.

Wij danken alle aanwezigen op 25 en 27 oktober voor hun deelname! We gaan snel opnieuw samenzitten om de vervolgstappen te bespreken.

Benieuwd naar wat onze onderzoeksgroep nog meer doet? Kijk dan op onze website: www.collective-action.info. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen