Kerstnieuwsbrief CollectieveKracht

24-12-2021

Onderzoeken, overwegen, bouwen, analyseren en testen. 2021 stond voor het CollectieveKracht-team in het teken van spijkers met koppen slaan, contacten leggen, plannen maken én uitvoeren. Wat waren de belangrijkste ontwikkelingen van afgelopen jaar? En wat staat er op de planning?

Onderzoeken, overwegen, bouwen, analyseren en testen. 2021 stond voor het CollectieveKracht-team in het teken van spijkers met koppen slaan, contacten leggen, plannen maken én uitvoeren. De ontwikkeling van het nieuwe kennisplatform is inmiddels goed onderweg. Middels deze kerstnieuwsbrief willen we u graag meenemen in de ontwikkelingen van afgelopen jaar en onze plannen voor aankomend jaar.

Activiteiten 2021

In de loop van 2021 hebben we meerdere bijeenkomsten georganiseerd met deelnemers van de verschillende Partnerlabs. Het heeft ons veel inzichten gebracht. We danken alle deelnemers voor hun waardevolle input!

      

 

In samenwerking met platformontwikkelaar Mett hebben we onze plannen verder vormgegeven en tot uitvoering gebracht. Na de pilotfase en een eerste testfase staat het openbare gedeelte van het platform live! Nu te zien via www.collectievekracht.eu.

Simultaan zijn we begonnen met het ontwikkelen van een zelfscan welke een integraal onderdeel zal vormen van het platform. De zelfscan is een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst waarmee burgercollectieven zicht krijgen op hun huidige situatie en de daarbij horende uitdagingen.

Naast de bestaande sponsoren (Stichting DOENRVO, en NWO) zijn we blij nu ook het Erasmus Trustfund en Goeie Grutten tot onze ondersteuners te mogen rekenen.

Filmpjes

Wij hebben twee animatiefilmpjes ontwikkeld om op een visueel aantrekkelijke manier het platform én het wetenschappelijke model van onze onderzoeksgroep Social Enterprise and Institutions for Collective Action uit te leggen. Bekijk deze hieronder (klik op afbeelding).

CollectieveKracht         SICADE-model
 

Vooruitblik 2022

SAVE THE DATE! Het platform wordt op interactieve wijze officieel gelanceerd op 11 februari 2022 (13:00-16:00). Wilt u graag hierbij aanwezig zijn?

Meld u dan hier aan.

Teamwijzigingen

Wij hebben helaas afscheid moeten nemen van onze collega Carolien Veldsink die elders een nieuwe uitdaging is aangegaan. Wij wensen haar veel succes met haar nieuwe job!

Tot slot zijn wij verheugd dat Jeroen Boon ons team komt versterken. Met een bak aan ervaring op het gebied van overheidsrelaties, participatie, stadslandbouw, energietransitie en circulaire economie gaat hij in 2022 CollectieveKracht verder helpen.

Wij wensen u hele fijne feestdagen en een spetterend 2022!

Marianne Groep-Foncke, Tine De Moor, Ton Duffhues, Max de Vriend en Jeroen Boon

Afbeeldingen

Cookie-instellingen