Gezocht: projectcoördinator met een wetenschappelijke achtergrond

28-07-2022

Ben jij- of ken jij- onze nieuwe collega? Wil je wetenschap en samenleving verbinden? Onderzoeksgroep Institutions for Collective Action zoekt een projectcoördinator met een wetenschappelijke achtergrond die de schakel vormt tussen onderzoekers en burgers.

Wil jij bijdragen aan onderzoek over belangrijke maatschappelijke ontwikkelingen én aan de praktijk van coöperatieve sociale ondernemingen? Het onderzoeksteam Institutions for Collective Action bij Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM) is actief betrokken bij het teruggeven van wetenschappelijke kennis aan de samenleving. Dit doen we op een toegankelijke manier via het CollectieveKracht-platform.

Als wetenschappelijk projectcoördinator van de onderzoeksgroep Institutions for Collective Action lever je een bijdrage aan ons wetenschappelijke programma en aan ons kennisplatform, dat op een breed publiek gericht is. Ook draag je bij aan de doorontwikkeling van het CollectieveKracht-platform, door het ontwikkelen van een langetermijnstrategie voor het platform en door het coördineren van de vertaling van wetenschappelijke kennis voor een breed publiek.

Daarnaast bedenk en implementeer je nieuwe onderzoeksinstrumenten en organiseer je activiteiten. Je werkt samen met het CollectieveKracht-team en met de overige leden vanuit het team van Institutions for Collective Action. Als wetenschappelijk projectcoördinator krijg je de mogelijkheid om je eigen onderzoek rond burgercollectieven verder uit te bouwen, in samenspraak met je leidinggevende. Ook ontwikkel en implementeer je onderzoeksinstrumenten als onafhankelijk onderzoeker.

Op het CollectieveKracht-platform kunnen coöperatieve sociale ondernemingen – ook wel burgercollectieven genoemd – hun organisaties, uitdagingen en valkuilen zelf onderzoeken en kennis uitwisselen. Het platform stimuleert de dialoog tussen burgercollectieven, ambtenaren die bij participerende burgers betrokken zijn, financiers en wetenschappers. Bij ons Sciencelab zijn ongeveer 70 wetenschappers van uiteenlopende disciplines (bestuurskunde, milieukunde, bouwkunde, geschiedenis, sociologie, psychologie, medische wetenschappen) aangesloten, die hun kennis beschikbaar stellen via artikelen, infographics, video’s en speciaal ontwikkelde onderzoeksinstrumenten.

Ook organiseert het CollectieveKracht-team enkele keren per jaar activiteiten op locatie, waarbij burgercollectieven, hun netwerkorganisaties, ambtenaren, financiers en wetenschappers samenkomen. 

Lees de hele vacature hier en solliciteer direct (maar uiterlijk 20 augustus): https://www.rsm.nl/about-rsm/work-with-us/wetenschappelijk-projectcooerdinator/

Afbeeldingen

Cookie-instellingen