Subsidie voor duurzame energieprojecten

15-09-2023

Energiecoöperaties opgelet! Staat jouw energiecollectief nog aan het begin? Dan is er een kans dat je subsidie kunt aanvragen bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Wees er snel bij, want de deadlines zijn in zicht!

Het gaat om twee regelingen: de Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) en de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE).

De deadline voor SDE++ is op donderdag 5 oktober. Je kunt een aanvraag indienen via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

Vraag de subsidie aan

Om in aanmerking te komen voor subsidie moet je voldoen aan diverse voorwaarden, die verschillen per categorie. Voor je aanvraag dien je verschillende documenten te verzamelen.  Let op: als je collectief al opdracht gegeven heeft voor de bouw van de productie-installatie of er zelfs al mee begonnen is, kun je geen aanvraag meer indienen voor de SDE++.

Tot en met 1 november 17:00u is de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) nog open. De twee regelingen mogen in principe niet in één project gecombineerd worden. Lees hier meer over de SCE.

Afbeeldingen

Webinar Openstellingsronde SDE ++ - RVO

Cookie-instellingen