Maak je droom voor je buurt waar met Kern met Pit

05-10-2023

Heb jij een goed idee voor je buurt dat je samen met je buren wilt uitvoeren? Bijvoorbeeld een buurtmoestuin, beweegpark of repaircafé? Kern met Pit, een initiatief van Katalys, helpt jouw idee werkelijkheid te maken.

Tot 1 november 2023 kun je je als bewonersgroep inschrijven voor Kern met Pit. In december hoor je of jouw project door gaat naar de volgende ronde, in januari ga je van start. Het hele jaar staat Katalys voor je klaar met tips, advies en contacten in hun netwerk. Daarnaast kun je gratis meedoen aan interessante workshops en bijeenkomsten. En heb je bijvoorbeeld een (bouw)technische vraag? Ingenieursbureau Arcadis zorgt voor een oplossing. Bekijk hier eerdere voorbeelden.

Schrijf je nu in

Prijs

Als het lukt om binnen een jaar het project te realiseren, ontvang je het predicaat Kern met Pit én 1.000 euro. Maar er is meer! Per provincie kiezen ze een trofeewinnaar en deze twaalf trofeewinnaars dingen weer mee naar de Gouden Pit ter waarde van maar liefst 3.000 euro

Hoe werkt het?

Om mee te doen aan Kern met Pit, moet je samenwerken met dorps- of buurtgenoten, zodat er zekerheid is dat het initiatief draagvlak heeft in de omgeving. Het kan om allerlei ideeën gaan: van het opzetten van een buurtmoestuin tot het organiseren van een dorpstoneelstuk. Als het je directe omgeving maar verbetert of een impuls geeft. Bekijk hier de voorwaarden.

Afbeeldingen

Doe mee met Kern met Pit!

Cookie-instellingen