Wijkwijs: onderzoek voor, door en mét Rotterdammers

13-05-2024

Erasmus Universiteit Rotterdam, TU Delft, Hogeschool van Rotterdam en andere kennispartners hebben samen met Rotterdammers 'Wijkwijs' opgezet om zo inwoners en wetenschappers beter aan elkaar te verbinden. Zo kunnen ze samen lokale thema’s onderzoeken, agenderen en waar mogelijk oplossen.

Wijkwijs werkt vanuit verschillende kernwaarden zoals wederkerigheid en gelijkwaardigheid. Dit betekent dat Rotterdammers een belangrijke rol hebben in de opzet en uitvoering van het onderzoek. Ze gaan zelf als onderzoekers aan de slag, bijvoorbeeld door de onderzoeksvraag te bedenken en in gesprek te gaan met buren en organisaties in de wijk. Wetenschappers ondersteunen lokale initiatiefnemers en netwerken in de buurt door lokale kennis en ervaringen zichtbaar te maken.

Bekijk de onderzoeken

Professor Jurian Edelenbos, lid van het CollectieveKracht Sciencelab, zit in het zeskoppige programmateam. Naast de drie grote onderwijsinstellingen zijn er ook andere initiatieven en projecten aangesloten bij Wijkwijs. Op wijkwijs.nl vind je alle kennispartners, collectief werkers en programamteamleden. 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen