Shakeholder Society - Oratie professor Tine De Moor

Lees hier de oratie van professor TIne De Moor: Shakeholder society? Social enterprises, citizens and collective action in the community economy

Nut

Maatschappelijke impact

Overig

Commons
Veerkracht

Hoe gaan we om met de grote uitdagingen van onze huidige samenleving? We weten wat we moeten doen, discussiëren vaak over wie daarbij het voortouw moet nemen en er zijn veel technologische innovaties die kunnen helpen, maar we schieten nog steeds tekort om onze economie regeneratiever te maken. Kan een focus op een economie gestuurd door de behoeften en collectieve actie van burgers ons vooruit helpen? Willen burgers betrokken worden en zo ja, wat gebeurt er nu al? Wat zijn de voordelen maar ook mogelijke negatieve effecten en valkuilen van het mogelijk maken van coöperatieve sociale ondernemingen? In 'Shakeholder society? Social enterprises, citizens and collective action in the community economy?' kijkt Tine De Moor naar de mogelijkheden om de rollen van 'stakeholders' en 'shareholders' dichter bij elkaar te brengen.

Download de tekst

T. De Moor, Shakeholder society? Social enterprises, citizens and collective action in the community economy, Erasmus Research Institute of Management (ERIM), Rotterdam 2023.

Toegevoegde bestanden

Cookie-instellingen