Stichting Wijktheater De Buurvrouw

14-03-2024
0 reacties

Als kleine stichting zonder winstoogmerk proberen we de wijk Schiebroek-Hillegersberg een fijne waardevolle plek te maken. De opbrengsten van een lunch, een vergadering of leuke teambijeenkomst met catering gebruiken we om sociale en culturele projecten te ontwikkelen of te ondersteunen.

Met deze opbrengsten houden we de ruimtes betaalbaar voor dansgroepen, het koor, de schilderclub en ander waardevol aanbod voor de bewoners. Maar ook initiatieven zoals diners voor fitte alleenstaande senioren, die zo gezond kunnen eten en weer sociale contacten op kunnen doen, initiƫren we samen met vrijwilligers uit de wijk.

De programmering van het theater gebeurt voor de volle 100% door de bewoners zelf die niet alleen de artiesten boeken, maar ook de voorstelling organiseren op de dag zelf. Zo houden we de entreeprijzen betaalbaar, is het aanbod passend bij de wijk en geven we iedereen de kans cultuur dicht bij huis te beleven.  We hebben een bijzondere band met de speciaal onderwijsinstellingen in de wijk.

Leerlingen lopen bij ons stage, helpen met het bakken in onze gezamenlijk opgezette bakkerij of maken gebruik van het theater. Ook bieden we mensen uit de wijk met een uitkering de kans om in een leerpraktijk omgeving te werken aan zelfvertrouwen en belastbaarheid op weg naar een baan. Binnen vier tot zes maanden doorlopen ze een traject waarna we samen met een jobcoach van de gemeente gaan zoeken naar een vervolgtraject of betaald werk. Deelnemers aan dit traject zijn ook onze buren en bouwen op deze wijze niet alleen aan vaardigheden maar ook aan een nieuw sociaal netwerk.

Afbeeldingen

Multifunctioneel

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen