Duurzaam Hintham

27-03-2024
0 reacties

Duurzaam Hintham richt zich op de energie- en warmtetransitie in de buurten Hintham-Noord, Hintham-Zuid, Oud-Hintham en Hinthamerpark van de gemeente 's-Hertogenbosch.

Duurzaam Hintham is een initiatief van bewoners van de wijk Hintham in Den Bosch.Wij wonen in één van de vier buurten: Hintham-Zuid, Hintham-Noord, Oud Hintham en het Hinthamerpark. Met Duurzaam Hintham zetten wij ons vrijwillig in voor een wijk die in de toekomst maximaal draait op herwinbare energie: uit zon, wind en andere duurzame energiebronnen. Wij doen dat in het belang van het klimaat, van toekomstige generaties bewoners, en ook voor onszelf.

Wij gaan voor een duurzaam Hintham. Die wens delen wij met iedereen die vindt dat Nederland van het aardgas af moet. Maar wij zijn ervan overtuigd dat dit doel eerder bereikt moet zijn dan pas in 2050. Tegelijk vinden wij dat onze wijk alleen duurzaam wordt als bewoners dat zelf willen en er zelf voor gaan. Daar gaat de komende tijd dus onze energie heen: bewoners informeren, motiveren en ondersteunen om zich in te zetten voor een duurzame toekomst. En om samen te zoeken naar manieren om onze woningen te verduurzamen en nieuwe energiebronnen te benutten.   

 

De afgelopen jaren hebben wij veel onderzoek gedaan. Daarom kunnen we bewoners nu adviseren en begeleiden bij het isoleren van hun woningen. Voor Hintham-Zuid hebben we een uitgewerkt plan gemaakt om alle woningen te voorzien van duurzame energie. Ook voor gezamenlijk gebruik van zonne-energie zijn er vergevorderde plannen.

Afbeeldingen

Multifunctioneel

Op de kaart

Een momentje...

0  reacties

Cookie-instellingen