Stadsdriehoek Energie

10-05-2024
0 reacties

Wij vinden dat er in de stad meer lokale opgewekte, duurzame energie moet komen. Bij voorkeur met zonnepanelen. Veel Rotterdammers willen dat ook, maar lopen tegen praktische problemen aan. Daarom bundelen we de krachten en gaan we sámen groene stroom maken. Met grote, collectieve zonnedaken.

Wij vinden dat iedere bewoner van Stadsdriehoek, Cool, Dijkzigt en Scheepvaartkwartier recht heeft op eigen, duurzame energie. Daarom hebben we Stadsdriehoek Energie opgericht, om als bewoners te werken aan onze eigen energietransitie. Daarvan profiteren we zelf, en we maken dat mogelijk voor iedereen. Het maakt niet uit in wat voor huis je woont, of hoeveel geld je hebt.


Een zonnige start
In 2024 openden we ons eerste collectieve zonnedak. Op het dak van Openbare basisschool Het Landje realiseerden we 172 zonnepanelen. We zijn trots op de start die we hebben gemaakt, ook dankzij de inzet en het enthousiasme van onze nieuwe leden, schoolbestuur en directie van de school. Een aanmoediging om werk te maken van méér zonnedaken in onze wijken.

Groen en coöperatief
Stadsdriehoek Energie is een energiecoöperatie: een bedrijf door en voor bewoners, en een vereniging in één. We zijn een bedrijf omdat we groene stroom maken met collectieve zonnedaken op grote gebouwen in onze wijken. Daarnaast zijn we een vereniging. De leden werken samen aan verduurzaming van hun wijken. Bijvoorbeeld met collectieve acties voor energiebesparing. Of door buren te helpen bij het verlagen van hun energierekening.

 

Afbeeldingen

Energie

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen