Coöperatie Tiny House Wageningen U.A.

13-05-2024
0 reacties

Tiny House Wageningen is een coöperatie met als doel het ontwikkelen van compacte, betaalbare woningen in connectie met de natuur. De woningen zijn opgebouwd uit natuurlijke materialen, zijn verplaatsbaar, esthetisch verantwoord ontworpen en zoveel mogelijk zelfvoorzienend.

Naast het realiseren van deze woningen, van maximaal vijftig vierkante meter, met een minimale ecologische voetafdruk zoeken wij naar middelen om de natuur om ons heen te verrijken en biodiversiteit te bevorderen. Zo werken we mee aan de transitie tot meer natuur-inclusief wonen. 


Groener wonen en groener doen
Naast het realiseren van de Tiny Houses wordt er ook nagedacht over de omgeving en de kleinere medebewoners. Denk aan de aanleg van een voedselbos en soorten bomen en planten die een beter bodemleven en de biodiversiteit stimuleren. Het aanleggen van tuinen die een plek bieden voor insecten, vogels, amfibieën en kleine zoogdieren draagt ook bij aan een gezonder lokaal ecosysteem. 

Meer dan alleen wonen
We willen onze kennis delen met omwonenden en geïnteresseerden. We organiseren open dagen en zoeken samenwerking met soorgelijke projecten in andere steden en landen. 

Afbeeldingen

Wonen

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen