Groene Buren Kampen

23-05-2024
0 reacties

We zijn een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) vereniging die een woonwijk aan het bouwen is met als kernwaarden sociaal, groen, duurzaam en energieneutraal

Wij zijn Groene Buren Kampen. We bouwen samen een 21ste- eeuws ‘boerenerf’ aan de rand van Kampen. Midden in een natuurinclusieve, groene woonomgeving op De Terpen, op het Onderdijks in de IJsseldelta. We hechten aan duurzame, sociale samenhang met ruimte voor diversiteit. Hieraan moet je blijvend bouwen. Een duurzame en energieneutraal gebouwde woonomgeving vinden we vanzelfsprekend. Net als ruimte bieden aan biodiversiteit en groenbeleving.


Een modern boerenerf
Ons erf is geïnspireerd op een boerenerf: de relatie met het natuurlandschap is erg belangrijk. Hierbij zoeken we een zo groot mogelijke natuurbelevingswaarde: zien, ruiken, proeven, buiten leven, elkaar ontmoeten. Het erf is open, met veel vrije zichtlijnen op de omgeving. Er is een grote gemeenschappelijke tuin, waar je heerlijk onder de boom kunt lezen, van het groen kan genieten en elkaar kunt ontmoeten. Natuurlijk heeft iedere woning ook privé-buitenruimte.

Vlakbij ons erf, achter de moestuinwoningen, is een buurtmoestuin gerealiseerd, die uitloopt in een buurtfruitgaard. Samen met buurtbewoners uit De Terpen en de gemeente zijn we al begonnen deze aan te leggen. Aandacht voor biodiversiteit zorgt voor een soortenrijkdom, waarbij we inzetten op inheemse bomen, planten en struiken. De omgeving is aantrekkelijk voor diverse planten, bomen, insecten, vogels en andere dieren.

Duurzaam en sociaal
Alle woningen zijn energieneutraal en zoveel mogelijk met circulaire, gezonde materialen gebouwd. We streven naar een gezond binnenklimaat en gaan slim om met water. Als Groene Buren willen we elkaar kennen, er voor elkaar zijn, naar elkaar omkijken en elkaar bijstaan waar nodig. Zoals in het Oosten van het land en rondom boerenerven gebruikelijk is: ‘noaberschap’.

 

 

 

 

 

 

 

Afbeeldingen

Multifunctioneel

Op de kaart

Een momentje...
Cookie-instellingen