Submenu

Webdocu Collectief Eigendom

85 keer bekeken

De makers van deze documentaire (Amsterdam Alternative) zijn ervan overtuigd dat een andere kijk op eigendom een positieve verandering teweeg kan brengen. In verschillende hoofdstukken laten ze zien hoe het anders kan - en ook al gebeurt.

De modulaire, multimediale webdocu bestaat uit artikelen, fotografie en video’s, verdeeld over tien hoofdstukken met zo’n zestig subpagina’s. Het is een inspiratiedocument, archief en handleiding ineen. Verschillende woon-, landbouw-, en energiecoöperaties  komen aan het woord. Naast de vele persoonlijke verhalen en mooie voorbeelden vind je hier ook praktische informatie. 

Ga naar de website

Van de makers: 'Onze focus op eigendom, oneindige groei en winstmaximalisatie zijn de oorzaak van veel van de crisissituaties waarin we ons momenteel bevinden. Dat moet echt anders; eerlijker, gezonder en prettiger voor iedereen. Zowel voor nu als voor de toekomst. Deze webdocu is de start van een nieuw verhaal. Een verhaal gebaseerd op gedeelde verantwoordelijkheid, het neutraliseren van eigendom en gezamenlijk zorgdragen voor elkaar en de aarde. Bovenal is het gebaseerd op het samen organiseren en beslissen over belangrijke zaken, zoals onder andere huisvesting, klimaat, landbouw, energie en zorg. Dit is geen verhaal voor of van links of rechts. Dit is voor iedereen die ruim en sociaal durft te denken, ongeacht kleur, afkomst, leeftijd of gender.'

Afbeeldingen

Cookie-instellingen